BARTIN EĞİTİM SEN’DEN ŞİREMİRÇAVUŞ İLKOKULU’NDA ÇIKAN YANGINA TEPKİ… - Bizim Medya | Bartın Haber | Bartın Firma Rehberi | Bartın Reklam |Bizim Medya | Bartın Haber | Bartın Firma Rehberi | Bartın Reklam |

18 Ekim 2024 - 16:17

BARTIN EĞİTİM SEN’DEN ŞİREMİRÇAVUŞ İLKOKULU’NDA ÇIKAN YANGINA TEPKİ…

Bartın Eğitim Sen, Şiremir Çavuş İlkokulu bahçesinde çıkan yangına ilişkin açıklama yaptı.

Son Güncelleme :

09 Ocak 2024 - 12:51

42 views
BARTIN EĞİTİM SEN’DEN ŞİREMİRÇAVUŞ İLKOKULU’NDA ÇIKAN YANGINA TEPKİ…

 

Bartın Eğitim Sen, Şiremir Çavuş İlkokulu bahçesinde çıkan yangına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, okul bahçesine inşa edilen elektrik trafosunun öğrencilerin sağlığı ve can güvenliği açısından tehdit oluşturduğu belirtilerek, trafonun kaldırılması için gerekli uyarıların yetkililere yapıldığı ancak dikkate alınmadığı ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“2018 yılında Bartın merkez Şiremir Çavuş İlkokulu bahçesine elektrik trafosu inşa edilmiştir. O dönem trafonun orada tehlikeye oluşturacağını, öğrencilerin sağlığı ve can güvenliği açısından tehdit oluşturacağı konusunda, Bartın Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim Müdürü, Bartın Valisi, İl Özel İdare Müdürlüğü ile görüşerek trafonun okul bahçesinden kaldırılması konusunda gerekli uyarıları yapmış olmamıza rağmen trafo okul bahçesinden kaldırılmamıştır. Bu sürecin bu süre içerisinde takipçisi olduk gerekli uyarıları sürekli yaptık.

Yetkililer uyarılarımıza kulak tıkadı adeta. Ve okul bahçesindeki elektrik trafosu bugün patladı ve yangın çıktı. İyi ki hava yağmurlu ve öğrenciler kapalı alanda idi. Öğrencilerimizden can kaybı olmadı. Can kaybı olsaydı sorumlusu kim olacaktı? Öğrencilerimizin canı bu kadar değersiz mi?

Öncelikle okulumuz öğretmenlerine, öğrenci velilerimize ve öğrencilerimize Bartın Eğitim Sen olarak geçmiş olsun diyoruz. Ve yine Bartın Valisi, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Özel İdare Müdürlüğüne sesleniyoruz: Okul bahçesinde trafo olmaz. Bu okul sağlığı açısından, öğrencilerin can güvenliği açısından tehlikelidir. Bu duruma bugün trafonun patlaması olayına velilerde tepki göstermişti. Okul bahçesinde ki trafonun okulda öğrencilerin çocuklarının can güvenliği olmadığını bize dikte getirmişlerdir.

Tüm bunlara rağmen acilen talep ediyoruz: Mutlaka bu elektrik trafosunun okul bahçesinden bu hafta içinde acilen kaldırılması gerektiğini söylüyoruz. Yetkililere tekrar tekrar söylüyoruz ve uyarıyoruz. Biz Eğitim Sen olarak öğrencilerimizin can güvenliği önceliğimizdir. Bu anlamda Vali ve Milli Eğitim Müdürlüğü acilen harekete geçmeye davet ediyoruz.”

 

 

 

 

 

YORUM YAP

reklam
reklam