ALDATMAZ'DAN MADENCİLER GÜNÜ MESAJI... - Bizim Medya | Bartın Haber | Bartın Firma Rehberi | Bartın Reklam |Bizim Medya | Bartın Haber | Bartın Firma Rehberi | Bartın Reklam |

18 Ekim 2024 - 22:31

ALDATMAZ’DAN MADENCİLER GÜNÜ MESAJI…

Son Güncelleme :

04 Aralık 2023 - 9:23

ALDATMAZ’DAN MADENCİLER GÜNÜ MESAJI…

Bartın Milletvekili Yusuf Ziya ALDATMAZ, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Bu yıl Madenciler Günü’nü, 14 Ekim günü Amasra Maden ocağında meydana gelen milletimizi derinden sarsan, ülkemizi yasa boğan, buruk acısını her gün taptaze hissettiğimiz Maden kazasının gölgesinde geçiriyoruz.”

“Öncelikle, bu elim kazada kaybettiğimiz 43 canımız başta olmak üzere bütün maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, tedavisi devam eden yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Maden şehitlerimizin ailelerine, madenci arkadaşlarına ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum.
Yüreklerimizi dağlayan, geride gözü yaşlı aileler, yetim yavrular bırakan kazada ihmali bulunanlarla ilgili yargımız gerekli soruşturmayı titizlikle sürdürmektedir.
“Maden işçilerimize ve ailelerine önemli düzenlemeler yaptık.”
Milletvekili Aldatmaz “Hükümetlerimiz döneminde madencilerimizi ilgilendiren önemli düzenlemeler gerçekleştirdik diyerek; “Dünyanın en zor mesleğini icra eden, hayatlarını riske atarak, yerin yüzlerce metre altında geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışan madencilerimizin çalışma hayatını kolaylaştırdık, sosyal güvencelerini güçlendirdik, maden kazalarının önlenebilmesi için önemli adımlar attık ve Bu tür kazaların bir daha gerçekleşmemesi için teknik/teknolojik ne tür tedbir alınması gerekiyorsa bunun da alınması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konuda kararlıyız.”dedi.
“Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerine, eş ve çocuklarına sahip çıkacağız.” Hiçbir maddi desteğin ailelerimizin acılarını hafifletmeye yetmeyeceğini biliyoruz diyen Milletvekili Aldatmaz; “Son olarak da Madencilerimizin geride bıraktığı emanetlerine, sigorta süresine bakılmaksızın maaş bağlanabilmesine, madencilerimizin birinci derece yakınının kamuda istihdam edilmesine yönelik düzenleme yaptık ve başvuru yapan hak sahibi şehit madenci yakınlarını kamuda istihdam ettik.” dedi.
Bölgemizde yaygın olan maden sektöründe çalışan işçilerimizi yakından ilgilendiren düzenlemelerin AK Parti hükümeti tarafından gündeme getirildiğini belirten Aldatmaz; “Ülkemizin kalkınmasında tartışılmaz öneme sahip olan madenlerimizin gün yüzüne çıkartılmasında en büyük pay şüphesiz madenci kardeşlerimizindir. Madencilerimizin çalışma şartlarını kolaylaştıran, iş güvenliğine yönelik tedbirleri artıran önemli düzenlemeler yaptık; madencilerimizin haftada iki gün tatil yapabilmesi için çalışma süresinin günlük 7,5 saati, haftalık 37,5 saati aşamayacağına yönelik düzenleme ile yer altında çalışan madencilerimiz haftada iki gün tatil yapma hakkına sahip oldu. Maden sektöründe çalışan tüm işçiler için ”50” olan emeklilik yaşı “43” olarak yeniden düzenlendi, Maden işçilerinin çalışma, emeklilik şartlarına yönelik düzenlemelerin yanı sıra ücretlerinde de iyileştirilmelerin yapıldı. Linyit ve Taşkömürü çıkaran madencilere ödenecek ücret miktarı asgari ücretin iki katından az olamayacağı şeklinde yeniden düzenlendi.” dedi.
Milletvekili Aldatmaz; “Her türlü tehlike ve zorluğu göğüsleyerek, bir avuç kömür için bir ömür verenleri, ekmeğini yerin yüzlerce altında çalışarak çıkarmaya çalışan madencilerimize 4 Aralık Dünya Madenciler gününde, kazasız belasız, huzurlu ve sağlıklı bir çalışma hayatı diliyor, hayatlarını kaybeden tüm maden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, fedakâr ailelerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

 

YORUM YAP

reklam
reklam