TRAFİĞİN BİLİNMEYEN GÖZÜ… - Bizim Medya | Bartın Haber | Bartın Firma Rehberi | Bartın Reklam |Bizim Medya | Bartın Haber | Bartın Firma Rehberi | Bartın Reklam |

18 Ekim 2024 - 12:22

TRAFİĞİN BİLİNMEYEN GÖZÜ…

Son Güncelleme :

26 Aralık 2023 - 19:03

53 views
TRAFİĞİN BİLİNMEYEN GÖZÜ…

1997 yılında yürürlüğe giren Yönetmelik ile Fahri Trafik Müfettişi ( FTM) diye bir uygulama hayatımıza girdi. Şu an sayıları 35 bin civarında olduğu bilinen FTM’ler ;kuruluş amacı görev ve çalışma yönetmeliği kapsamında, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan yetkililere (kolluk kuvvetlerine) yardımcı olmaktır.

Gönüllülük esasına dayalı olan Fahri Trafik Müfettişliği gerekli şartları sağlamaları halinde; Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne müracaat eden ve uygun şartları elinde bulunduran herkes Fahri Trafik Müfettişi olabiliyor.
Bizler Bartın’da yaşıyoruz… Peki yaşadıgınız yerde kaç tane Fahri Trafik Müfettişi var, sayıları ne kadar, her gün gizli olarak kaç FTM bizleri denetliyor biliyor muyuz? Edindiğimiz bilgiye göre Bartın’a kayıtlı 152 tane Fahri Trafik Müfettişi bulunuyor ve gizliden gizliye onlarca sürücüyü her gün denetliyorlar.

Kural ihlali yapan sürücülere cezalarını teknolojinin getirdiği teknikler ile Elektronik ortamda düzenledikleri tutanakları Emniyet Genel Müdürlüğüne elektronik sisteme gönderiyor. Böylelikle Sürücülerin “Beni Polis – Jandarma görmedi.” diye yapmış olduğu başta “Kırmızı Işık”, “Hatalı Sollama”, “ Yüksek Sesle Müzik dinleme” vs. gibi ihlalleri tespit edip gerekli idari yaptırım cezasını uyguluyor.

Siz siz olun sakın etrafta Polis yok düşüncesine kapılıp kural ihlali yapmayın. Ayrıca sadece Bartın’da değil; ülkenin her yerinde yer ve zaman gözetmeksizin görevli sayılan FTM’ler araç durduramıyor; sürücülere ehliyet soramıyorlar.

Gördükleri kusurları; kimliklerini gizlemek sureti ile elektronik ortamda plakalara uygulamak sureti ile cezai işlem yapıyorlar.

Sürücülerin işlemiş oldukları ve FTM tarafından yazılan Trafik Cezlarına İtiraz hakkı da bulunuyor. 15 gün içerisinde cezanın uygulanmış olduğu yerde ki Sulh Hukuk Mahkemesine giderek Trafik Cezası Tebligat Tutanağı’na itiraz yapabilirler.

Yeni Yılın gelmesi ile % 58’in üzerinde artış yapılacağı açıklanan Trafik Cezalarında Bartın’da 150 tane Fahri Trafik Müfettişlerinin de var oldugunu unutmadan kurallara uymak lazım diye düşünüyorum.

RUMUZ: DELİSEYİN TORUNU.

YORUM YAP

reklam
reklam