BARTIN VALİSİ DR. NURTAÇ ARSLAN’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI - Bizim Medya | Bartın Haber | Bartın Firma Rehberi | Bartın Reklam |Bizim Medya | Bartın Haber | Bartın Firma Rehberi | Bartın Reklam |

18 Ekim 2024 - 14:22

BARTIN VALİSİ DR. NURTAÇ ARSLAN’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Son Güncelleme :

02 Aralık 2023 - 7:40

13 views
BARTIN VALİSİ  DR. NURTAÇ ARSLAN’DAN  3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BARTIN VALİSİ DR. NURTAÇ ARSLAN’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen ve engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılmasını hedefleyen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylerimizin sorunlarına dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturmak açısından büyük anlam taşımaktadır.

Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir konudur. Bu anlamda engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Eğitimden istihdama, evde bakım hizmetlerinden rehabilitasyona, sosyal yaşam şatlarının iyileştirilmesinden, ailelerinin desteklenmesine, spordan sanata kadar her alanda üreten bireyler olarak hayatın içerisinde yer almalarına yönelik pek çok hususta Devletimiz, insanı ‘Yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören anlayışıyla engelli vatandaşlarımız ve aileleri için önemli çalışmaları hayata geçirmiş olup kapsayıcı ve kucaklayıcı düzenlemelerine de devam etmektedir.

Bizler de ilimiz genelinde kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla beraber, beklentileri sadece sevgi, saygı ve anlayış olan engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmaya ve var gücümüzle çalışmaya özen gösteriyoruz. Bundan sonra da her daim yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Onların desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.

Bu vesileyle; karşılaştıkları her türlü güçlüğe rağmen bıkmadan, yılmadan azimle çalışan, onurlu duruşları ve başarılarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımızın ve kıymetli ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü gönülden kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık ve huzur dolu bir hayat diliyorum.

YORUM YAP

reklam
reklam